Ægtepagter og særeje

Den legale formueordning i Danmark er fælleseje, også kaldet formuefællesskab. Det betyder, at der automatisk ved ægteskabets indgåelse etableres fælleseje. Dermed bliver alt det du og din ægtefæller ejer ved ægteskabets indgåelse, og hvad i senere erhverver, omfattet af formuefællesskabet, således at i ejer det hele sammen. Formuefællesskabet ophører eksempelvis ved separation eller skilsmisse, her skal aktiver opgøres og deles mellem ægtefællerne.

 

Ved oprettelse af særeje er det muligt at adskille enkelte aktiver, eller hele ens personlige formue fra formuefællesskabet. Særeje etableres ved oprettelse af en ægtepagt mellem dig og din ægtefælle, hvori i kan blive enige om hvad der skal holdes uden for formuefællesskabet.

 

Der findes mange forskellige typer og konstruktioner af særeje, hvorfor det kan være nødvendigt med advokat rådgivning. Hos PMJ Advokater tilbyder vi en komplet rådgivning, af advokater med en særdeles god erfaring inden for området.

 

Vores rådgivning omfatter blandt andet:

  • Oprettelse af ægtepagt
  • Tinglysning af ægtepagt
  • Rådgivning i forbindelse med valg af særeje type, herunder eksempelvis skilsmissesæreje, dødsfaldssæreje, fuldstændigsæreje osv.
  • Rådgivning angående deling af pension
  • Virksomhed som særeje

Kontakt os i dag, så finder vi den bedste løsning til dig og din situation

Kontakt os omkring ægtepagter og særeje

Niels Lindberg

Tlf. 9135 6740

Mail: nl@pmjlaw.dk

Carsten Palsgaard Gorritzen

Tlf. 2554 4242

Mail: cpa@pmjlaw.dk

Mikkel Johannsen

Tlf. 6167 6702

Mail: mjo@pmjlaw.dk